top of page

KUNST IN DE OPENBARE RUIMTE

Kunst Korsetten

KUNST KORSETTEN

Kunst Korsetten zijn geschikt voor ronde, conische en ovalen bouwwerken/monumenten. Een kunst Korset is maatwerk en wordt rond het betreffende object vastgemaakt zonder de ondergrond aan te tasten of te beschadigen. Gemaakt van een wind- en lichtdoorlatend materiaal dat voor langere tijd bestendigd is en na gebruik goed kan worden gerecycled.

KUNST KORSET - HERMANNA'S SECRET - ALMELO - TEXTIEL FESTIVAL TWENTE 

XXL-Hermanna

Hermanna’s Secret is een eerbetoon aan de vrijheid om als individu te kunnen zijn wie je bent.

Het doek, 12 meter hoog en 8 meter breed, is oorspronkelijk gemaakt voor de schoorsteen van Kreta in Almelo en maakte in 2021 onderdeel uit van de Catwalk expositie op het Textiel Festival Twente. Het kunstwerk is gebaseerd op de gevleugelde uitspraak “Entre ces deux mon coeur balance” (Tussen die twee wijfelt mijn hart te kiezen). De uitspraak is afkomstig uit het boekje Tjap – Obelisk dat een stukje Twentse textielhistorie beschrijft.


Inhoudelijk is Hermanna’s Secret geïnspireerd door zowel feministe en textielfabrikant Hermanna Molkenboer, als door modeontwerper en enfant terrible Jean Paul Gaultier. Hermanna was een prominente vrouw en feministe uit de Twentse textiel geschiedenis aan het eind van de 19e eeuw. Zij verafschuwde het korset, werd een boegbeeld van de eerste feministische golf en leverde een essentiële bijdrage aan de vrouwengeschiedenis, de bakermat van de gendergeschiedenis. Jean Paul Gaultier kreeg in de jaren tachtig van de 20ste eeuw zijn bijnaam enfant terrible door de mannenrok, de Bretonse strepen en zijn beroemde, uitdagende en soms choquerende m/v korsetten. 

hermanna2

KUNST KORSET - DOWN THE RABBIT HOLE - MOLEN DE GRAANHALM - BURGH-HAAMSTEDE

rabbit hole
molendoek

WINDMOLENKUNST DON QUICHOTTE - MOLEN DE GRAANHALM - BURGH-HAAMSTEDE

don quichotte

WINDMOLENKUNST TRILOGIE SCHOUWEN-DUURZAAMLAND  |  ZIERIKZEE

windmolenkunst
091218-Infoborden-Water-web.jpg
zephyr

WINDMOLENKUNST ZEPHYR & FLORA, EEN WIN-WIND SITUATIE  -  ALMERE

De liefdesgeschiedenis tussen de westenwind (Zephyr) en de bloeiende natuur (Flora) gaat over ultieme samenwerking, een win-wind situatie die symbool staat voor duurzaamheid, respect voor de natuur en liefde voor onze planeet.

 

De afmeting van het met de hand geschilderde korset is 2.20 m x 11.00 m (h x b) Het doek is in 2012 geëxposeerd rond een windmolen op het Windpark Jaap Rodenburg te Almere. Dit project, met als thema coöperatie, is mede tot stand gekomen door samenwerking met NUON.